Упродовж восьмої сесії Верховної Ради України шостого скликання Комітет з питань правової політики планує розглянути близько 100 питань. На засіданнях планується прийняти рішення щодо 28 проектів законодавчих актів, по яких комітет є головним.
Зокрема, це проекти законів про внесення змін до Закону «Про нотаріат» (реєстр. №№1286, 1286-2) та законопроект про нотаріат (реєстр. №1286-1). Метою запропонованої нової редакції закону є встановлення ефективного позасудового забезпечення охорони й захисту законних прав і інтересів громадян, установ, підприємств, організацій, територіальних громад та держави, заснованого на єдиних принципах, формах і методах організації та здійснення нотаріальної діяльності, а також розвитку міжнародних відносин та співпраці України з іншими державами. Ще однією важливою причиною, яка обумовлює необхідність оновлення законодавчого регулювання нотаріальної діяльності, є те, що чинний Закон «Про нотаріат», прийнятий у 1993 році, незважаючи на певні зміни, які вносилися до нього, не відповідає сучасним вимогам і щодо організації нотаріальної діяльності, й щодо порядку здійснення нотаріальних дій. Планується до розгляду і проект Нотаріального процесуального кодексу.
Крім цього, запропоновано до розгляду й проект закону про адвокатуру (реєстр. №1430), яким планується врегулювати відносини, пов’язані з адвокатською діяльністю, та визначити правові основи функціонування адвокатури в Україні. Зокрема, передбачається для осіб, що мають намір отримати свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, запровадити стажування як одну із умов набуття статусу адвоката. Документ містить положення, що врегульовують питання адвокатської діяльності, зокрема, визначають види адвокатської діяльності, підстави надання адвокатом правової допомоги, договір про надання правової допомоги та порядок виплати грошової винагороди за надану адвокатом правову допомогу, здійснення захисту та представництва.
Також передбачено розгляд проекту закону про безоплатну правову допомогу (реєстр. №4406), буде зосереджено увагу й на проектах законів про нормативно-правові акти (реєстр. №№7409, 7409-1), головною метою яких є створення ефективної системи законодавства шляхом встановлення єдиних загальнообов’язкових вимог до розроблення та прийняття нормативно-правових актів, сприяння упорядкуванню та підвищенню якості нормотворчої діяльності, стабілізації та систематизації законодавства, забезпечення неухильної реалізації принципу верховенства права тощо. Крім цього, народні депутати мають подати пропозиції й до 56 інших законопроектів.
Також комітет планує спільно з Міністерством юстиції і Державним департаментом з усиновлення та захисту прав дитини провести «круглий стіл» на тему: «Удосконалення цивільного та сімейного законодавства в контексті розвитку ювенальної юстиції в Україні». 
За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради.