Одразу два вибухи пролунали вранці в четвер у Макіївці. Перший із них стався поряд із будівлею ДП «Макіїввугілля» — зруйновано центральний вхід і вестибюль, вибухова хвиля вибила вікна до шостого поверху. Жертв немає.
«Постраждала будівля, але що саме зруйноване, стане відомо пізніше. Зараз будівля оточена, нікого не пускають на робоче місце», — розповіла «Голосу України» керівник прес-служби «Макіїввугілля» Віра Лященко. Офіс ДП розташовано на центральній площі міста, поруч із міськвиконкомом, він охороняється цілодобово. Тому виникає запитання: як зловмисникам вдалося закласти вибухівку у місці із посиленою охороною?
У відділі зв'язків із громадськістю ГУМВС України в Донецькій області підтвердили факт вибуху біля приміщення ДП. Крім того, в четвер у Макіївці стався вибух в районі ТЦ «Голден Плаза», сказав керівник відділу Ігор Дьомін.
На момент підготовки інформації до друку на місці події працювали працівники міліції, прокуратури та СБУ, прибули керівники обласних силових відомств. Проїзд по центру міста був закритий. Правоохоронці та вибухотехніки «прочісували» інші будівлі, обстежуючи горища та підвали. Офіційні особи ще не оприлюднили версії того, що сталося. Відомо лише, що на місці виявлено конверт із листом, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей «від людей, які відомі в Макіївці». Про це на прес-конференції в Києві сказав заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник. За його словами, невідомі погрожували, що у разі невиконання вимог о 17-й годині в четвер у різних місцях Макіївки прогримить ще п'ять вибухів.