Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вісім місяців опікується Черкасами, де був міським головою. «За цей час важко щось зробити, — розповідає в інтерв’ю «Голосу України» парламентарій. — Якщо раніше народному обранцю попередніх скликань давали певні ресурси, то сьогодні таких грошей немає. Але в місті дуже добре працює громадська приймальня. До мене постійно приходять люди з заявами, проблемами. Кожний тиждень надсилаю депутатські звернення. Проводжу зустрічі з громадянами, різними колективами. Їм непросто все пояснити. Інколи доводиться мовчати. Я розумію проблеми і біди людей. Але водночас країна перебуває в такій ситуації, що, 
як то кажуть, без хірургічного втручання не обійтись».
Багато людей звертається до Володимира Олійника як до юриста. «Надаю консультації, звертаюсь у відповідні інстанції, щоб допомогти громадянам добитися правди», — каже він.
За підтримки народного депутата добудовується обласна дитяча лікарня. «Коли бачиш, що 90 відсотків медустанови збудовано, але треба ще десять, то просиш допомоги в бізнесменів», — зазначив парламентарій.
Також до Володимира Олійника мешканці звертаються з фінансовими проблемами. Зокрема, стосовно невиплати зарплат, пенсій, грошей для дітей війни, а також питань, пов’язаних з кредитними спілками. «Для підтримки людей використовую особисті кошти та гроші місцевих депутатів і підприємців, —- розповідає народний обранець. — Окрім того, сприяю у пошуку роботи та вирішенні земельних питань».
Під опікою парламентарія перебуває декілька малозабезпечених сімей, ветеранські організації. А ще він долучив сина до фінансування різних конкурсів талановитих дітей, щоб перейняв у батька приклад безкорисливо допомагати людям.