Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка (на знімку) закликав установити чіткі та прозорі принципи відбору до складів збірних країни з різних видів спорту. Таку пропозицію він висловив в офіційному зверненні, яке оприлюднила прес-служба НОК.
— У кожному виді спорту мають бути чіткі та прозорі критерії відбору спортсменів у національні збірні, причому  починаючи з чемпіонатів і першостей України, які й повинні бути визначальними відбірними стартами на міжнародні змагання — чемпіонати та кубки світу і Європи. Так само повинен здійснюватися контроль над дотриманням та виконанням цих критеріїв, — зазначив президент українського НОК.
На думку Сергія Назаровича, основними критеріями відбору мають бути спортивний принцип, стабільність результатів і функціональний стан спортсмена перед тим чи іншим стартом.
С. Бубка наголосив, що маніпуляції системою добору є не тільки грубим порушенням спортивних принципів, кодексу етики, а й призводять, насамперед, до погіршення спортивних результатів українських атлетів, які своїми перемогами прославляють Україну на міжнародній арені.