Комуністична партія не підтримає жодного законопроекту, який матиме відношення до продажу землі. Про це заявив на прес-конференції її лідер Петро Симоненко. «Ми голосуватимемо категорично проти так званих ринкових законів, які мають відношення до продажу грунтів. А якщо йтиметься про інші нормативні акти, які регулюватимуть земельні відносини, їх розглядатимемо окремо», — сказав він.
Водночас парламентарій наголосив, що КПУ наполягатиме на ухваленні законопроекту, який продовжить термін мораторію на продаж землі (до речі, документ діє до першого січня 2012 року).
Лідер КПУ назвав «популістським та політичним» законопроект від фракції «БЮТ- «Батьківщина» щодо мораторію на продаж землі, який уже зареєстрований у Верховній Раді. На жаль, за його словами, у сесійній залі триває боротьба за розподіл ресурсів, зокрема, і серед представників опозиції.
Крім того, лідер КПУ переконаний: банківські кредити дадуть можливість розвиватися українському селу, тому вони мають бути в межах трьох-п’яти відсотків. «Я вже не один рік борюся за те, щоб національна банківська система працювала на вітчизняного виробника, у тому числі — на селянина», — наголосив Петро Симоненко. Особливу увагу, на переконання комуністів, треба приділити виробництву сільськогосподарської техніки.
 Точка зору
Петро Симоненко: «Аграрна політика держави повинна підтримувати, а не руйнувати село. В Україні вкрай необхідні реформи в цьому секторі».
Однак, за його словами, зміни проводяться не в інтересах селянина, а насамперед в інтересах певних кланів.
З огляду на це, ліві пропонують програму із земельних питань, яка підтримає саме українського виробника, стабілізує ціни, за-провадить мораторій на продаж землі та, власне, збереже наше село.
Петро Симоненко вважає, що селянинові треба надати право продавати свої паї державному земельному фонду, який необхідно створити. За його словами, парламент найближчим часом має ухвалити закони про кадастр землі та про цінову політику під час продажу землі.