Голова Верховної Ради України Володимир Литвин учора зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Корнелом Іонеску на його прохання. Відбулася розмова про стан та перспективи відносин між Україною та Румунією, в ході якої наголошувалося на необхідності активізувати українсько-румунські контакти на всіх рівнях та поглибити взаємодію двох країн у політичній, економічній, гуманітарній сферах, з питань європейської інтеграції, а також прикордонної та регіональної співпраці, повідомляє прес-служба парламенту.
Пан посол запевнив керівника українського парламенту в намірах румунської сторони надати динаміки двосторонньому діалогу з усіх проблемних питань та висловив сподівання на те, що Верховна Рада України сприятиме цьому процесу.

 «У взаєминах між нашими країнами не існує проблем, які не можна було б розв’язати, — зазначив Корнел Іонеску. — Я хочу бути адвокатом добрих відносин між Бухарестом та Києвом».

В. Литвин, зі свого боку, пообіцяв докласти зусиль, щоб міжпарламентська складова українсько-румунських відносин набула інтенсивнішого характеру, та висловив готовність українського парламенту прийняти з офіційним візитом керівників обох палат парламенту Румунії. «Ми маємо вести відкритий діалог з румунськими парламентаріями, говорячи не про те, що нас роз’єднує, а про те, що об’єднує», — наголосив він. За словами Голови Верховної Ради, «активізація нашої співпраці сприятиме вирішенню тих питань у взаєминах України та Румунії, які ми називаємо чутливими». «Ми — сусіди і повинні мати нормальні, прогнозовані, дружні відносини», — підкреслив В. Литвин.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.