За сприяння народного депутата України Олега Ляшка в Білокуракинському районі, що на Луганщині, днями відкрито вишку мобільного зв’язку. Тепер Шапарівка, Лизівка та ще кілька довколишніх сіл району мають змогу значно ширше спілкуватися із зовнішнім світом, про що їхні мешканці мріяли не один рік.

На відкриття вишки, незважаючи на мороз, зійшлися мало не всі сельчани. Адже не щодня в їх краях відбуваються такі події.
«На Луганщину я приїжджаю регулярно, — каже депутат, — адже це моя друга батьківщина, звідси родом моя мама, тут живуть мої родичі та друзі. Тому, почувши у свій попередній приїзд про проблему з телефонним зв’язком, я пообіцяв допомогти. Також сподіваюсь, що невдовзі ми покриємо зв’язком увесь Білокуракинський район».
«Коли ми в серпні минулого року звернулися до Олега Валерійовича з проханням про встановлення вишки мобільного зв’язку, ми навіть уявити не могли, що наші мрії здійсняться так оперативно, — зазначила на відкритті голова Лизинської сільради Ірина Коваленко. — І справді, минуло кілька місяців, і наші односельці мають телефонний зв’язок, без якого, погодьтесь, нині жити вже неможливо».
А взагалі, розповідають журналістам люди, Ляшко в цих краях частий гість. І завжди приїздить не з порожніми руками: то комп’ютер для школи привезе, то форму для місцевої футбольної команди, то музичний центр для клубу...
Під урочисту музику депутат перерізає червону стрічку — вишка запрацювала.
«Що ж, перевіримо якість зв’язку, — каже Олег Валерійович, і набирає телефонний номер своєї мами, яка нині мешкає на Чернігівщині. — Зв’язок є!» А односельці, скориставшись нагодою, передають вітання свій землячці, дякують за сина, який не забуває рідну землю, допомагає людям.
Після офіційної частини було частування справжньою козацькою гарячою кулешею (адже і Шапарівка, і Лизівка — села козацькі, утворені ще в 1760-х роках). Однак для селян Олег Ляшко підготував ще один приємний сюрприз. Разом із ним на Слобожанщину завітала народна артистка України Алла Кудлай.
«Олег — людина дуже порядна, — розповідає артистка журналістам про депутата. — Ми знайомі з ним уже багато років, тому я не з чуток знаю — він допомагає всім, хто до нього звертається. Таких людей, як Олег, — щирих, відвертих, доброзичливих — насправді небагато....»
На концертах Кудлай і в Лизівці, і в Білокуракиному аншлаг. Люди підспівують, підтанцьовують. Не втримався і Олег Ляшко — зібрав малечу, почав водити танок під усім добре відомі пісні.
«Мені приємно, що вдалося зробити такий новорічний подарунок своїм землякам — допоміг з відкриттям вишки телефонного зв’язку, — каже депутат журналістам. — А взагалі, я вважаю, для всіх політиків має стати за правило: якщо обіцяєш — роби... У нас 450 депутатів Верховної Ради, нехай би кожен із них взяв під опіку хоча б своє рідне село: встановив ось таку вишку, збудував чи відремонтував дитячий садок або школу, зробив опалення у сільському клубі.
Я й надалі допомагатиму славетному Луганському краю, який, на превеликий жаль, перебуває на периферії державної уваги. Я хочу змінити цю ганебну традицію».
Хоч і студено було цими днями на Білокуракинщині, мешканці довколишніх сіл так тепло й щиро приймали депутата, що на мороз та сніг ніхто й не зважав.
«Кожен приїзд нашого відомого земляка для нас радість, — кажуть люди, — приємно, що досягнувши таких висот, він не загордився, чує нас, знає наші проблеми й допомагає їх вирішувати».
За повідомленням прес-служби Олега ЛЯШКА.