Агентство УНІАН та туристичний портал «Тут і там» підбили підсумки рейтингу кулінарних фестивалів та свят в Україні «Їли-пили-2010». За словами головного редактора УНІАН Олександра Харченка, після оголошення про старт проекту на початку грудня заявки на участь у рейтингу подали близько 40 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України торік, — від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних. Усі вони надали інформацію за стандартною анкетою — скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників узяли участь у ньому, якою була географія, які рекорди встановлено (загалом — 10 критеріїв). Кращими кулінарними фестивалями 2010 року в рейтингу «Їли-пили-2010» стали два десятки цих своєрідних свят. Серед них аж 8 — закарпатських. Зокрема: сливовий, що проводиться в селі Геча на Берегівщині; «Берлибаський бануш» на Рахівщині; «Червене вино» (Мукачеве); «Золотий гуляш»; фестиваль голубців; коліїв (також у селі Геча); «Берег-фест» (Берегове). І останнє у списку — свято вина та меду.
Вибір редактора
Популярне за тиждень
-
1Комітет з питань бюджету інформує про основні підсумки роботи за 2024 рік 70
-
2Оголошується набір до Молодіжної ради при Голові українського Парламенту 69
-
3Тижневі освітянські та наукові новини від Комітету з питань освіти, науки та інновацій 63
-
4Мешканці громад тепер можуть впливати на перерозподіл місцевих бюджетів, а депутати зобовʼязані звітувати перед ними 52
-
58 січня Україна відзначає 90-ту річницю з дня народження Василя Симоненка 52