На другий день нового року у Вінницькій обласній дитячій лікарні помер 3-місячний хлопчик — Владислав Бесядовський. У лікарняній довідці зазначено, що причиною смерті стала «генералізована менінгококова інфекція». Батьки немовляти — 19-річна Людмила та 24-річний Іван — вважають, що у смерті їхнього первістка винні лікарі, які не зуміли встановити діагноз. Медиків також звинувачують у халатності. Скарги з цього приводу Бесядовські написали до обласної прокуратури та обласного управління охорони здоров’я.

До лікарні дитину доставили першого січня ввечері із села Стрижавка, що неподалік обласного центру. Спершу лікарі, які прибули на виклик додому, зробили укол проти високої температури, а тоді направили хвору дитину в стаціонар. 

— Нам пояснили, що в сина хворе горло, тому висока температура, пролікують кілька днів і все минеться, — каже згорьована молода мама. — Але вночі дитина почала сильно плакати, кричати. Щось її турбувало, але я не знала що. Владик відмовлявся їсти. До ранку не вдалося його заспокоїти. А вранці дитина почала блювати. Приблизно через годину-півтори я побачила на тілі плями. Вони були на шиї й під пахвами. Це тепер ми вже знаємо, що це симптоми тієї страшної інфекції. А тоді нам лікували горло і шлунок.

Людмила каже, вона бачила, що з дитиною щось незрозуміле і справа не у хворому горлі. Раптом дитина почала синіти. Немовля забрали в маніпуляційну, звідти у реанімацію. Батьків до дитини не допустили. А в обід, о 13.30, повідомили про смерть. У лікарні пояснили, що в померлої дитини констатували тяжку форму менінгококової інфекції. Надії на виживання було мало. Бо така хвороба дуже швидко прогресує. Лікарі обласної санепідемстанції після проведених аналізів не встановили наявності збудника інфекції у батьків померлого хлопчика. Відсутній він і в дідуся та бабусі, з якими проживає молода родина. Відділення обласної лікарні, де лікували немовля, закрили на карантин на десять днів. Кажуть, цього вимагає інструкція.