14 січня Львівський міськвиконком не розглянув питання про збільшення плати за проїзд у маршрутних таксі. Хоча питання внесли до порядку денного, але несподівано без будь-яких пояснень його розгляд перенесли. Після чого ображені автоперевізники вдалися до страйку.

З понеділка кілька десятків автобусів не виїхали на маршрути. Як заявив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників Андрій Корчинський, щоб не створювати незручностей, водії не блокують місто, а проводять «тихий страйк»: з кожним днем дедалі більше маршрутних таксі не виїжджатимуть на маршрути, аж поки їх не почують.
Львів’яни досі платили за проїзд 1,75 грн. Антимонопольний комітет погодив підвищення тарифу лише до 2 грн. Як розповів «Голосу України» голова Асоціації перевізників Роман Лобода, новий тариф дасть можливість автотранспортникам лише зводити кінці з кінцями. Щоб автопідприємства могли розвиватися, закупляти нові машини, проїзд у маршрутних таксі має становити 3 грн. На жаль, міська влада не хоче діалогу. Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка заявив, що Антимонопольний комітет погодив тариф 2 грн. Саме таке ціна буде розглядатися 21 січня на засіданні міськвиконкому. Автоперевізники готові йти на компроміс лише за однієї умови — якщо з першого березня ціна на проїзд зросте до 2,5 грн.
 
Львів.