Капремонт столітньої пам’ятки архітектури місцевого значення, яким є будинок Жмеринського вокзалу (Вінницька область), планують закінчити до кінця року.
Приміщення спроектовано ще у 1899 році відомими на той час російськими архітекторами Риковим і Журавським. Потяги вокзал почав приймати у 1904 році, але будівлю повністю завершили лише у 1911-му. Її зовнішній вигляд нагадує морський лайнер. В архівах збереглися свідчення про те, що Жмеринський вокзал називали у той час найкращим на території України.
На жаль, протягом століття будинок жодного разу капітально не ремонтували. Два роки тому на пероні обвалилося накриття, тож його довелося зняти. Фахівці дійшли висновку, що споруда потребує капремонту. А після візиту в середині січня віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова було вирішено розпочати ремонтні роботи і закінчити їх до листопада цього року.
Нагадаємо, наприкінці минулого року в регіоні розпочато капітальний ремонт залізничного вокзалу на станції Козятин. Це також пам’ятка архітектури місцевого значення.