У Генеральній прокуратурі поновили досудове слідство у рамках кримінальної справи, порушеної проти лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Йдеться про використання грошей Кіотського протоколу.
За словами самого політика, такий поворот подій на руку передусім їй самій. Мовляв, за цей час вона встигла «ознайомитися з безліччю законів і нормативних актів», що дає змогу «ще більш детально пояснити всі свої дії, обґрунтувати їх позиціями, зазначеними в законах, у тому числі, в законі про державний бюджет».
Натомість учора перед черговим допитом Юлія Тимошенко повідомила, що має намір подати до Генпрокуратури заяву про необґрунтовану емісію гривні в 2010 році й виведення коштів в офшори владою. Вона поінформувала, що дала доручення опозиційному уряду встановити причини стрімкого підвищення цін.
«Ми вивчили, скільки за 2010 рік зроблено емісії гривні... емісія проведена на суму 99 мільярдів 671 мільйон гривень», — заявила Ю. Тимошенко, дійшовши висновку, що весь 2010 рік «верстат, який друкував гривні, працював на повну потужність». За її словами, тільки-но Верховна Рада розпочне свою роботу, опозиція винесе це питання на розгляд депутатів, а також ініціюватиме створення спеціальної слідчої комісії.
Вл. інф.