На Федорівському кладовищі Володимира-Волинського відбулося перепоховання останків 1593 жертв масових розстрілів, виявлених та ексгумованих спільною українсько-польською експедицією на території валів древнього городища.

Біля величезної могильної ями — державні прапори України і Польщі з траурними стрічками, почесна варта польських та українських військовослужбовців. Заупокійну службу за загиблими провели польовий єпископ Юзеф Ґудзик, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський УПЦ Володимир разом з православним військовим ординарієм Єжи Паньковським, євангельський військовий духівник Корнел Ундас та інші священнослужителі.

Відкриваючи траурний мітинг, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк подякував представникам Польщі за організацію спільних пошукових робіт. Завдяки їм за чотири роки було виявлено і ексгумовано останки 2834 осіб — жертв сталінського і гітлерівського тоталітарних режимів.

— Тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто захищає живих, —зазначив у своєму виступі голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

На місці перепоховання планують спорудити меморіал.

Волинська область.