Ужгород

Торт імені міста... Це справді цікаво і... смачно. Як стверджують знавці, досі власними тортами серед міст Східної Європи могли похвалитися хіба що Київ та Прага. Добре знаний, хоча ще зовсім молодий, ужгородський шоколадник Валентин Штефаньо сподівається, що його витвір набуде популярності серед городян і численних туристів.
А підставою є те, що працю наших кондитерів уже давно високо цінують словаки й угорці. Закарпатські тістечка і торти мають незаперечну перевагу перед іншими за смаком і давньою рецептурою приготування. А фірмовий торт «Ужгород», який прагнутимуть зробити візиткою обласного центру Закарпаття, важитиме 400 грамів і вироблятимуть його тільки з натуральних продуктів. Над рецептом «чаклував» талановитий кондитер Валентин Штефаньо, який головним вважає те, що варене згущене молоко стане основою рецепту, адже цей смак здавна люблять закарпатці. А ще додаватимуть горіхи, тертий шоколад... Перша партія тортів — 1000 штук — розійшлася дуже швидко: свята тривають. Кондитер не скупий: пропонує й іншим містам Закарпаття і України мати свій торт. Рецептом готовий поділитися — щоб у кожному регіоні насолоджувалися своїми, притаманними лише тим місцям, солодощами.