Таку думку Президент Віктор Янукович висловив під час спілкування із Омбудсманом Ніною Карпачовою у п’ятницю. Неповнолітніх хочуть помилувати до 20-річчя з дня ратифікації Україною Конвенції ООН з прав дитини. У розмові йшлося і про проведення загальної амністії, якої в нашій країні не було вже два роки.
Спілкуючись з Уповноваженим Верховної Ради, Президент зачепив питання дотримання прав людини під час проведення затримань та арештів, повідомляє його прес-служба. Тож звернувся до правоохоронців із вимогою не зловживати правом на арешти і застосовувати їх лише як «виняткову міру запобіжного заходу».
Окрім цієї зустрічі, Віктор Янукович провів нараду з питань реформи кримінальної юстиції. Він наголосив, що відкладати це питання далі не можна, оскільки це не лише зволікання з «виконанням зобов’язань перед Радою Європи». За словами Президента, передусім це питання «захисту всіх без виключення громадян від проявів свавілля посадовців з правоохоронної системи і кримінального судочинства, неможливості для простої людини захистити свої конституційні права».
Того само дня під головуванням глави держави відбулося засідання керуючої ради Комітету з економічних реформ, на якому першочерговим завданням на цей рік він визначив продовження втілення реформ, розпочатих торік. Тож, за прогнозами Президента, на нас чекає дуже складний період, в якому варто розраховувати не на диво, а лише на власні сили.