Напередодні Новорічних свят народний депутат України Олег Ляшко вкотре завітав на гостину до прилучан. Передусім відвідав депутат будинок для людей похилого віку в селі Заїзд Прилуцького району. У попередній свій візит сюди Олег Валерійович вручив його мешканцям комплекти постільної білизни. Цього разу подарував покривала на ліжка.

Наступна зупинка — дитячий садок «Барвінок» Дідівської сільської ради. Торік дитсадок отримав в дарунок від депутата телевізор і DVD-програвач, нині — пилосос і телефонний апарат, а кожна дитина — солодощі.

Трудовий колектив і дітки Прилуцького дитячого будинку інтернатного типу «Сонечко» теж радо зустріли Олега Валерійовича — вихованця цього закладу. Тому депутат і по сьогоднішній день регулярно сюди навідується і щоразу з подарунками. Сучасний музичний центр та цукерки цього разу передав народний депутат 52 дівчаткам і хлопчикам закладу.

Прилуцький центр реабілітації дітей-інвалідів перебуває під особливою увагою Олега Ляшка. У ньому проходять курс реабілітації півсотні юних прилучан. Рік тому депутат передав хворим дітям апарати для проведення магнітотерапії, УВЧ-терапії та подачі кисневої суміші. Окрім медобладнання, за його фінансового сприяння власністю центру стала побутова техніка: пральна машина, холодильник та комп’ютер, нині — два телевізори, які вже встановлені в масажному та фізіотерапевтичному кабінетах.

Рідній Яблунівській школі-інтернату Олег Валерійович презентував дві супутникові антени, а Удайцівській спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернату — кольоровий багатофункціональний принтер та радіомікрофон. До того ж у шкільні бібліотеки та кожному колективу, з яким зустрічався упродовж дня, передав книжки місцевої авторки Лілії Черненко «Ми всі подорожні», яка побачила світ за фінансової підтримки депутата.

Буквально наступного дня Олег Валерійович завітав на Бахмаччину. І теж не з порожніми руками. Три дитсадки міста отримали сучасну техніку: пральну машину, холодильник, мікрохвильовку та інші вкрай необхідні цим закладам речі. Дитячій радості не було меж! І співали, і танцювали, і хороводи водили. Олег Валерійович не втримався, сам підспівував... А на запитання особливо допитливих бахмацьких діточок: «Ви справжній Дід Мороз?» — чесно відповідав: «Ні, але я за його дорученням...»

На Борзнянщині, куди депутат заїхав того самого дня, відвідав Комарівську школу-інтернат, подарував м’який куточок у щойно реконструйований спальний корпус. Аналогічному закладу в Борзні — музичний центр.

Олег Валерійович відзначив, що умови проживання й навчання вихованців в обох школах-інтернатах, у яких і він колись навчався, за останні роки значно поліпшилися, і не без його участі.

У Борзні, згадуючи свої шкільні роки, Олег Ляшко подякував тим вихователям і учителям, які колись навчали його. Сказав добре слово про директора школи Надію Майстат та нинішніх педагогів, які щоденно віддають тепло своїх душ дітям, позбавленим батьківської опіки. Особливо сподобався народному депутату щойно відновлений спортзал міської школи-інтернату. Він нічим тепер не поступається столичним: світлий, просторий і теплий. До речі, всі вікна в ньому металопластикові, добре зберігають тепло.

Надія Григорівна мріє про те, що незабаром такі самі вікна будуть і в триповерховому спальному корпусі. На її думку, держава і благодійники допоможуть школі. Не буде осторонь і народний депутат Олег Ляшко.

Має надію на нього і директор Комарівської школи-інтернату Віктор Стриженко. Він вірить, що Олег Валерійович докладе певних зусиль і скоро вихованці матимуть свій мікроавтобус. Він їм дуже й дуже потрібний.

Олег Ляшко побував на новорічних святах ще й у двох дитячих садках Борзни. І теж не з порожніми руками. Дитячим радощам не було меж, на килимі несподівано виросла ціла гора новеньких різнокольорових іграшок. Народний депутат особисто вручав кожному малюку новорічний дарунок.

У школах, дитячих садках народний депутат зичив і дітям, і дорослим здоров’я та благополуччя. Повсюдно на прощання йому теж казали: «Нехай і Вам, Олеже Валерійовичу, здоровиться в новому році, хай здійсняться Ваші задуми й бажання! Ми пам’ятатимемо про Вашу турботу й теплоту».