Олімпізм. Організатори Ігор XXX Олімпіади в Лондоні повідомили, що олімпійський вогонь прибуде до Великої Британії за 70 днів до урочистої церемонії відкриття, яка відбудеться 27 червня 2012 року.
Вогонь, який традиційно запалюють у стародавній Олімпії, буде доставлений на туманний Альбіон 18 травня 2012 року. В естафеті олімпійського вогню країною візьмуть участь майже вісім тисяч факелоносців. За словами британського міністра спорту Г’ю Робертсона, естафета «принесе дух Лондона-2012 в кожний куточок країни».
Нагадаємо, що Міжнародний олімпійський комітет прийняв непросте для себе рішення — про скасування міжнародної естафети. Починаючи із зимової Олімпіади у Ванкувері, вогонь проноситимуть лише шляхами країни-господарки, щоб не піддавати ризику громадян, яких завжди багато збирається в місцях слідування олімпійського вогню.
Біатлон. Рупольдінг (Німеччина). Кубок світу. 5-й етап. Індивідуальні перегони, 15 км. 1. Ольга Зайцева (Росія) — 41:46.1 (0+0+0+0); 2. Андреа Генкель (Німеччина) — 42:00.6 (0+0+0+0); 3. Гелена Екгольм (Швеція) — 42:23.5 (0+0+0+0); 4. Валентина Семеренко (Україна) — 43:36.9 (0+0+0+1).
Футбол. Збірна Франції зіграє товариський матч зі збірною України. Зустріч заплановано на 6 червня нинішнього року в нашій країні. Перед цим французи проведуть контрольні зустрічі зі збірними Хорватії та Польщі.
* * *
Хорват Огнєн Вукоєвич (27 років) продовжив контракт із київським «Динамо» ще на два роки. Футболіст переїхав до Києва зі Спліта 2008 року, уклавши п’ятирічний контракт. І хоча до закінчення терміну дії угоди залишилося ще чимало часу, Огнєн, обговоривши всі питання із президентом клубу Ігорем Суркісом, вирішив залишитися в команді до 2015 року. «Я став своїм у «Динамо», мені тут дуже подобається. Та й Київ я полюбив. Як то кажуть, від добра добра не шукають, тому я навіть не вагався, ставлячи підпис під новим контрактом. Запропоновані умови мене цілком улаштували. Сподіваюся, що разом із «Динамо» я завоюю ще чимало призів», — розповів півоборонець.
* * *
Новим тренером донецького «Металурга» став російський фахівець Андрій Гордєєв. Його контракт із «Металургом» розрахований на три роки. Попереднім місцем роботи Гордєєва був раменський «Сатурн», котрий розформовували у грудні 2010 року.