До Хмельницької міськради перенесені й торгові палатки (на знімку). Їхні власники, а це, як повідомили координатори акції, — близько двох сотень осіб, не торгують, а оголосили про голодовку.

Щоправда, не всі вони перебувають у палатках — зважаючи на холодну погоду і дощ, змінюють одне одного. Серед вимог — відставка міського голови та всіх депутатів міськради, створення комісії Верховної Ради, яка розібралась би в ситуації.
Причиною конфлікту стала добре відома в місті «Алейка» — вуличка поблизу центрального продуктового ринку.
Як розповіла голова ради профспілки працівників вільного підприємництва Хмельницької області Наталія Руда, одинадцять років тому рішенням виконкому міськради було створено комунальний ринок із трьома тимчасовими секторами. Серед них була і «алейка». Відтоді там працювало кілька сотень підприємців.
Близько року тому підприємцям запропонували перейти у новий торгівельний центр, котрий був збудований на території продуктового ринку. Однак далеко не всім виявилось під силу орендувати там торгові площі. Частина продавців так і залишилась торгувати в ятках.
— Увесь цей час з підприємців не забували щодня брати плату у сім гривень за утримання місця та ринковий збір, — зауважила Наталя Руда. — До того ж усі підприємці вже в січні сплатили і єдиний податок, і внесок до Пенсійного фонду. При цьому якщо раніше на вулиці стояло близько 160 палаток, то після торішнього скорочення залишилась половина, тож багатьом продавцям разом із товаром довелось по двоє розміщатись на площі у два квадратні метри. При цьому платня, як і раніше, знімалась із кожного окремо...
— Найбільше обурює навіть не те, що нас виганяють із робочих місць, котрі ми, як могли, облаштовували і підтримували протягом десяти років, а те, що вже тепер йде торгівля цими місцями, — обурювались голодувальники. — Грошовиті підприємці вже цікавились у нас, чи доцільно заплатити до 15 тисяч доларів за місце в новому торговельному центрі, котрий начебто і буде зведений на тому місці. При цьому ніхто не каже, що ці гроші будуть заплачені у міський бюджет.
— Якщо в місті буде заборонена така вулична торгівля взагалі, ми готові погодитись із таким рішенням, — заявляють протестувальники. — Але зробимо це тільки тоді, коли правила стосуватимуться всіх без винятку. Ми проти того, що одних підприємців із звичних місць виселяють на задвірки, а через деякий час там з’являються інші.
 
Хмельницький.