У селі Тернівка Бершадського району на Вінниччині дивом вдалося уникнути вибуху
Водій автомобіля МАЗ на повороті на слизькій дорозі не впорався з керуванням і виїхав на узбіччя. Від удару в дерево цистерна-причіп з двадцятьма тоннами бензину відірвалася від автомобіля. З декількох пробоїн потекло пальне. 34-річний водій зняв з себе одяг і почав затикати найбільші з отворів. Про аварію повідомив міліцію. Правоохоронці передали інформацію районним рятувальникам, і ті оперативно прибули на місце пригоди.
— Без перебільшення, вдалося запобігти катастрофі, — каже начальник Бершадського райвідділу рятувально-пожежної служби Олександр Гончарук. — Адже витік бензину стався якраз під дротами високовольтної лінії електропередач. Найменша іскра могла спричинити вибух. А поруч — лікарня, житлові будинки. Та й рух транспорту тут інтенсивний — автотраса Бершадь—Умань веде на Київ.
За словами керівника рятувально-пожежної служби, енергетики знеструмили на деякий час лінію електропередач. Ліквідувати наслідки аварії допомагали навіть жителі села. Водій був приємно здивований такою безкорисливою підтримкою чужих людей. Тільки завдяки оперативним діям вдалося уникнути можливих у такому випадку сумних наслідків.