Тільки після того як батьки Юрія Гудименка заявили в міліцію про зникнення їхнього сина, їм повідомили, що місце його перебування — ізолятор тимчасового утримання міліцейського відомства. Статус Юрія, заступника голови обласної організації ВО «Свобода», якого відвезли до відділку для 14-годинної «добровільної бесіди» з дому вже через годину після вибуху, — «затриманий».

До речі, як і раніше, жодних повідомлень з цього приводу на офіційному сайті Центру громадських зв’язків не з’явилося (як і детальних роз’яснень телефоном). Тому доводиться лише здогадуватися, з яких причин Юрій Гудименко в ІТУ. Оскільки справу про вибух пам’ятника Сталіну 1 січня передано до СБУ, то виходить, що його затримано у справі відпилювання пам’ятникові голови, що сталося 28 грудня.
Однопартійці Юрія провели кількагодинне пікетування ізолятора (на знімку), де він перебуває, з досить радикальними гаслами. Найтолерантніше серед них таке: «1937 рік — повернення?». Водночас запорізькі ветерани та алано-осетинська діаспора в Запорізькій області почали збір коштів вже на новий пам’ятник. У заяві згаданої діаспори йдеться про «великого генералісимуса» і шлються прокльони на адресу «монстрів і негідників». Як бачимо, у питанні вибуху, з вельми цікавими версіями щодо його виконавців (один тільки віртуальний «Рух 1 січня» чого вартий!), щонайменше частина суспільства з винними вже остаточно визначилася і вимагає від правоохоронців лише дій.
 
Запоріжжя.