Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулли Ядулли оглу Мадатлі (на знімку).
Під час спілкування керівник парламенту підкреслив, що співробітництво на рівні глав держав, керівників парламентів та народів України і Азербайджану потрібно підкріпити активізацією міжпарламентської співпраці, яка, за його словами, нині не має системного характеру.
Е. Мадатлі, підкреслюючи важливу роль парламенту України в розбудові держави та в розвитку всіх галузей промисловості, зазначив, що одним із кроків для подальшого зростання товарообігу між обома країнами є покращення діалогу народних депутатів як на рівні міжпарламентських груп дружби, так і на рівні глав законодавчих органів.
Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки передав запрошення В. Литвину відвідати Республіку Азербайджан з офіційним візитом у 2011 році.
Водночас В. Литвин пообіцяв сприяти діяльності груп дружби, які, на його переконання, повинні «прокладати дорогу — виходити на конкретну роботу». Групи дружби, відповідні комітети — з питань економіки, національної безпеки, промислової політики та підприємництва тощо — повинні брати активну участь у підготовці рішень, які прийматимуться на рівні глав парламентів, а також для обміну досвідом законодавчої роботи, вважає він.
«Криза потребує неординарних підходів. Задля того, аби уникнути тупикових рішень, потрібно спілкуватись, знаходити спільні підходи», — підкреслив Голова Верховної Ради. У цьому контексті він зазначив, що візит Президента Азербайджанської Республіки в Україну, який відбувся у жовтні минулого року, — «це вагома сторінка у стратегічному партнерстві». «А та політика, яка проводиться обома державами, відповідає нашим настроям, і це свідчить, що вона правильна, — сказав він. — Потрібно наповнювати взаємини не лозунгами, а конкретним змістом».
В. Литвин наголосив на тому, що «Україна відкрита для діалогу не лише в офіційному вимірі, а й значно ширше, і тому спільними зусиллями ми отримаємо відповідний вагомий результат».
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.