Влада Кам’янця-Подільського обіцяє в 2011 році оновити мікрорайон «Черемушки». У цьому районі живе найбільше пенсіонерів, а їх помешкання зазвичай — «хрущовки».
За словами міського голови Михайла Сімашкевича, на оновлення заплановано витратити близько 20 мільйонів гривень. Більшу частину фінансування взяла на себе держава, майже 30 відсотків суми готові викласти з міського бюджету. Передусім проект передбачає утеплення будинків та поліпшення інфраструктури мікрорайону, який є ще й «гостьовими ворітьми» Кам’янця: тут розташовано залізничний вокзал.
Нетипові діди
Жодної копійки не заробляють за весь період новорічних та різдвяних свят діди морози Кам’янець-Подільського центру соціальних служб сім’ї й молоді, яким керує Юлія Побережна. 
Водночас їхні колеги, працівники бізнес-фірм розважальних послуг, за один виклик додому казкового дідуся беруть від 200 до 400 гривень. Виконавці ролей казкових персонажів зі згаданого центру створили власний загін і з 2002 року працюють на волонтерських засадах. При цьому ще й допомагають зекономити гроші малозабезпеченим родинам та батькам дітей з обмеженими фізичними можливостями, які неспроможні відвідати новорічний ранок через хворобу сина чи доньки.
У загоні 10 дідів-волонтерів. Часто їх ролі виконують дівчата, але роблять це так майстерно, що малеча й не здогадується, що в її рідну домівку завітали артисти-добровольці, а не справжнісінький Дід Мороз. У Кам’янці-Подільському мешкає 1096 дітей пільгових категорій, з них із серйозними порушеннями здоров’я — 350 дітей. Волонтерам із бородами вистачає роботи на весь час різдвяних свят.
Віра ШПИЛЬОВА.
Міліціонери отримали ключі від машин та квартир
Шістнадцять нових авто поповнили автопарк хмельницьких міліціонерів. Більшість із них служитиме працівникам підрозділів карного розшуку районних відділів міліції. Для них це важлива підмога, адже нерідко від одного місця злочину до іншого доводиться долати десятки кілометрів.
Але на цьому не завершилися приємні подарунки. Ключі від квартир отримали працівники міліції та пенсіонери органів внутрішніх справ. 38 міліцейських родин нарешті переберуться у власні оселі. Звести їх удалося власними силами управління. Загалом протягом року управління побудувало понад шість тисяч квадратних метрів житла, в експлуатацію вводиться два будинки майже на дві сотні квартир.
Ірина КОЗАК.