Голова Верховної Ради Володимир Литвин учора провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Валентином Величком (ліворуч) на його прохання.  Як повідомляє прес-служба парламенту, під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи двосторонніх україно-білоруських відносин, зокрема їх парламентську складову.

«Ми розраховуємо на поглиблення міжпарламентського діалогу та активізацію співпраці на рівні груп дружби, комітетів та депутатських фракцій», — наголосив В. Литвин, підкресливши, що «у наших країн є й великий резерв для співпраці по лінії виконавчої влади».

Пан посол підтримав думку керівника українського парламенту щодо необхідності поглиблення двосторонньої міжпарламентської співпраці та підкреслив наміри білоруської сторони поновити той рівень відносин між нашими країнами у торгівельно-економічній сфері, який був у 2008 році та становив п’ять мільярдів доларів. Під час зустрічі наголошувалося на позитивній динаміці, яка відбувається останнім часом: товарообіг між Республікою Білорусь та Україною, за словами В. Величка, за останні два роки збільшився майже на півтора мільярда доларів. Крім того, створюється та стабільно працює багато спільних підприємств, активно розвивається прикордонне співробітництво, економічна співпраця між окремими регіонами країн, товарообіг між прикордонними областями України і Білорусі збільшився на один мільярд доларів США, що становить 27 відсотків загального товарообігу Білорусі.

В. Литвин зазначив, що «найважливішим акцентом у взаєминах між країнами є саме прагматичний результат їхньої економічної співпраці». В. Величко поінформував Голову Верховної Ради про внутрішньополітичну ситуацію у своїй державі після нещодавніх президентських виборів.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.