Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин також зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні пані Хо Дак Мінь Нгуєт (на знімку), інформує прес-служба парламенту.
В. Литвин ви-словився за необхідність забезпечувати плідну співпрацю на усіх рівнях між нашими країнами. Він наголосив, що і досі перебуває під враженням після офіційного візиту до Соціалістичної Республіки В’єтнам, який відбувся наприкінці минулого року. «Позитивна динаміка розвитку, яку нині демонструє В’єтнам, базується на потужному фундаменті, адже кожна людина знайшла або знаходить своє місце в житті. А майбутнє кожної країни залежить від того, наскільки кожен її громадянин має можливість для самореалізації», — сказав В. Литвин.
Пані Посол, у свою чергу, наголосила, що між В’єтнамом і Україною вже налагоджено добрий міжпарламентський діалог. Вона висловила сподівання, що Голова Народних Зборів В’єтнаму відвідає Київ, і діалогу на рівні законодавчих органів буде надано нового імпульсу. За словами Хо Дак Мінь Нгуєт, візит парламентської делегації на чолі з Головою Верховної Ради України викликав значний резонанс серед в’єтнамської громадськості. У лютому цього року, повідомила вона, В’єтнам відвідає міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, а у березні — Президент України Віктор Янукович.
Пані Хо Дак Мінь Нгуєт повідомила, що в Ханої розпочав роботу 11-й з’їзд Комуністичної партії В’єтнаму, на якому обиратимуть нове керівництво. При цьому вона запевнила, що політика В’єтнаму щодо України «буде не-
змінною. «Ми вважаємо Україну дуже важливим та перспективним партнером В’єтнаму на європейському континенті», — заявила пані Посол.