Такі оцінки отримала наукова праця з проблем конституційного права, яку було презентовано в Київському регіональному центрі Національної академії правових наук України.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Юрій Кармазін, віце-президент, керівник київського регіонального центру Національної академії правових наук України Володимир Тихий.
 
Презентація монографічного дослідження «Питання теорії конституційного правосуддя в Україні» стала помітною подією в науковому житті країни. І це не дивно, адже автори дослідження неординарні особистості — Анатолій Селіванов, постійний представник Верховної Ради України в Конституційному Суді України, доктор юридичних наук, професор, та Андрій Стрижак, суддя Конституційного Суду України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук.
Презентацію вів академік Володимир Тихий, а серед учасників презентації були Голова Конституційного Суду України Анатолій Головін, народний депутат України Юрій Кармазін, колишній Голова Конституційного Суду України Микола Селівон, президент Спілки адвокатів України Тетяна Варфоломеєва, судді Верховного і Конституційного судів України, вчені-юристи. Та й сама презентація була нестандартною, здавалося, що автори не лише хотіли привернути увагу до нового монографічного дослідження, а намагалися організувати наукову дискусію з проблем, яким була присвячена їх робота. І це вдалося. Не залишили байдужими учасників дискусії проблеми, які порушено авторами в монографії, стосовно необхідності введення розгляду конституційних скарг Конституційним Судом України, з’ясування джерел конституційного права, обговорено право на зміну Конституційним Судом своїх рішень, запровадження механізму реалізації рішень Конституційного Суду.
Було відзначено, що унікальна наукова праця професора Анатолія Селіванова і кандидата юридичних наук Андрія Стрижака, нині судді Конституційного Суду України, не має аналогів у сучасній вітчизняній і зарубіжній літературі. Ця праця є першою розробкою найгостріших питань конституційної юрисдикції і водночас вона закладає основи теорії, створює базис конституційного правосуддя. В цьому контексті інститут конституціоналізму, як складне державно-правове явище, ще не досліджував жоден академічно науковий колектив, жодний вчений-конституціоналіст. Автори книги пропонують нові наукові підходи до визначення інституту судової влади, яка, здійснюючи правосуддя, здатна забезпечити верховенство Конституції і конституційний правопорядок, як головний стратегічний напрям формування правової держави.
Загальна оцінка праці авторів монографії, яка прозвучала у виступах присутніх на презентації вчених, визначалася так: робота ставить ще більше запитань, вона спонукає замислитися, є динамічною, що дуже рідко зустрічається в академічних працях.
Суддя Конституційного Суду Андрій Стрижак, Голова Конституційного Суду Анатолій Головін, постійний представник Верховної Ради України у Конституційному Суді Анатолій Селіванов.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА, Миколи БІЛОКОПИТОВА («Віче»).