Обстановка у Нікополі спокійна. Ні заворушень, ні погромів, про які писали деякі ЗМІ, немає, запевнив виконуючий обов’язки начальника Нікопольського міського відділу міліції Анатолій Колбатов, коментуючи на прес-конференції в обласному управлінні МВС України новорічну різанину в одному з кафе міста.
За його словами, конфлікт виник на побутовому ґрунті, а не через міжнаціональну ворожнечу. Під час бійки, яка сталася першого січня близько шостої ранку в кафе «Корал», двоє молодих людей отримали смертельні ножові поранення (один помер на місці, другий — у реанімації), в лікарні опинилися ще двоє потерпілих. У той же день затримали двох підозрюваних, які спровокували бійку. Одного з них — громадянина України, вірменина за національністю, звинувачують у подвійному вбивстві. Останні чотири роки він працював у Ялті, уточнив голова вірменської громади Нікополя Тигран Саргсян, а на Новий рік приїхав у гості до батьків.
Порушено кримінальну справу згідно з ч. 2 ст. 115 (вбивство двох і більше людей через хуліганські дії), яку контролює прокуратура області, повідомив на прес-конференції перший заступник прокурора Сергій Борисов.
Через кілька днів після цієї трагедії в місті було зруйновано хачкар (дослівно з вірменської — «хрест-камінь»), встановлений два роки тому з ініціативи вірменської спільноти Нікополя в пам’ять про жертв геноциду вірмен у 1915—1923 роках. Правоохоронці затримали вандала. Його вчинок класифікують як хуліганський, скоєний під впливом емоцій (на це зважився родич одного із загиблих, повертаючись з похорону). Тигран Саргсян погоджується з таким трактуванням і також не бачить у цьому національного підтексту.
Слідство у справі триває.