Таку думку в інтерв’ю «5 каналу» висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. «Не буде, тому що 2011-й — це четвертий рік повноважень народних депутатів України, а ця рада обиралась на п’ять років», — сказав він. При цьому глава парламенту зазначив, що для нього важливіше питання — не допустити в 2011 році спалахів протистояння. «Я сподіваюсь, що всі навчені минулими уроками і що повторень подій 2010 року не буде, бо рано чи пізно доведеться комусь відповідати», — додав В. Литвин.
Водночас Голова Верховної Ради вважає, що в 2011 році не буде створено інституту парламентських приставів. «Не буде приставів. Хто платитиме взагалі заробітну плату наглядачам за народними депутатами?» — запитав він, зауваживши при цьому, що держбюджет на 2011 рік передбачає скорочення фінансування парламенту. А загалом він вважає «дикою» саму постановку питання про те, «щоб тих людей, які уособлюють собою український народ, треба було ще приводити до тями за допомогою наглядачів чи стражів за порядком».
Голова Верховної Ради також висловився стосовно переходу до президентсько-парламентської форми правління в країні. На його думку, цей перехід відбувся непомітно для суспільства, оскільки воно, в принципі, і не переймалось цією темою з огляду на те, що ці зміни, відповідно до рішення Конституційного Суду, лише зачіпали принцип розподілу влади і зміну співвідношення повноважень між інститутами і гілками влади. При цьому він зазначив, що Верховна Рада прийняла такий закон про Конституційний Суд, що його рішення «не може оскаржити навіть Бог». А відтак, його потрібно виконувати, вважає В. Литвин.