Останнім часом мусується новина про близький рекорд збірноъ Естонії, котра протягом 20 років свого існування встигла зіграти з 51 країною з 53 представлених в УЄФА. Залишилася тільки Франція, щоб рекорд став абсолютним і неперевершеним. Зараз естонці активно домовляються з «гальськими півнями», щоб заповнити цю прогалину. 
З цієї точки зору погляньмо на збірну України. З’ясувалося, що Естонія не дуже-то й відірвалася. Протягом 19 років свого існування наша національна команда зіграла з 42 країнами, представленими в УЄФА. Залишилося всього десять. Наводимо їх список: Австрія, Бельгія, Боснія та Герцеговина, Ірландія, Ліхтенштейн, Мальта, Сан-Марино, Фінляндія, Чорногорія, Чехія. Як відзначалося вище, 15 листопада 2011 року наша збірна зіграє з Австрією, тож список «не охоплених» нами скоротиться до дев’яти. Сподіватимемося, що ліквідація «білих плям» для укранской команди триватиме недовго.
До речі, найчастіше збірна України грала з Грузією та Вірменією — по 8 разів, Білоруссю, Хорватією та Литвою — по 7, Грецією та Італією — по 6. Якщо говорити про представників інших континентів, то Україна грала з 14 країнами, не представленими в УЄФА, і провела з ними 17 матчів.
На знімку: грають збірні України та Норвегії.
Фото з архіву «Голосу України».