Упродовж останнього сесійного тижня сьомої сесії шостого скликання народні депутати планують розглянути понад 80 питань. А з урахуванням законопроектів, які ще можуть бути запропоновані, їхня кількість може сягнути й сотні, припустив учора під час погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Тому він закликав колег до продуктивної роботи.
Цю думку одноголосно підтримали представники фракцій, які входять до більшості. А керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов при цьому наголосив на необхідності проведення у березні парламентських слухань для обговорення земельних питань. Цю пропозицію підтримав представник Народної партії Ігор Шаров.
Опозиціонери — представники фракцій «БЮТ-«Батьківщина» та «НУ—НС» — заявили, що не мають наміру створювати видимість плідної роботи у той час, як країною котиться хвиля репресій. Зокрема, лідер «БЮТ-«Батьківщини» Іван Кириленко наголосив, що фракція, яку він представляє, не братиме участі у засіданнях Верховної Ради, якщо у вівторок у парламенті не буде заслухано звіт Генпрокурора та спеціальну доповідь Омбудсмана Ніни Карпачової з приводу арештів колишніх високопосадовців. За даними Тараса Стецьківа, нині за гратами утримується 12 осіб, які посідали провідні місця в уряді Юлії Тимошенко. Парламентарій назвав такий стан речей неприпустимим та повідомив, що «НУ—НС» підтримує колег із «БЮТ-«Батьківщини». Отож «нунсівці» також наполягають, щоб інформація про ці арешти та про кримінальні справи проти учасників податкового майдану пролунала з парламентської трибуни. З приводу доповіді представника Кабміну, глава парламенту В. Литвин наголосив, що народним депутатам варто зареєструвати відповідний проект постанови, згідно з яким можна було б запросити урядовця до Верховної Ради. Дещо складніша ситуація із виступом Н. Карпачової, оскільки щорічна доповіль Уповноваженого Верховної Ради з прав людини й так запланована на п’ятницю. До того ж неможливо підготувати доповідь за такий короткий час. Тож з приводу арештів Уповноважений з прав людини найпевніше зможе надати лише коротку інформацію, а вже наприкінці тижня виступить зі звітом за минулий рік. Такий підхід, за словами І. Кириленка, опозицію влаштовує.
Отже, у вівторок планується розглянути 23 питання. Із них три — урядові, які очікують включення в порядок денний. У середу розглядатимуть 15 законопроектів у першому читанні. Зокрема, проект змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за окремі злочини проти власності та недоторканності людини, проект закону про Український інститут національної пам’яті та зміни до закону про телекомунікації, який стосується впорядкування плати за телекомунікаційні послуги. На четвер в планах значиться 36 питань, 20 з яких — розгляд законопроектів у другому читанні, а 7 — у повторному першому читанні. В. Литвин наголосив, що парламентаріям цього тижня також треба привести до присяги двох членів Вищої ради юстиції. У п’ятницю, як ми вже казали, очікується звіт Омбудсмана. Крім цього, засідання розпочнеться з години запитань до уряду. Найбільш ймовірно, що за пропозицією двох опозиційних фракцій з парламентської трибуни звітуватиме міністр внутрішніх справ. У п’ятницю сьому сесію буде закрито.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.