Питання депутатів-сумісників неможливо ставити на голосування, якщо точно відомо, що для його ухвалення немає необхідної кількості голосів. Таке переконання висловив учора під час брифінгу глава парламенту Володимир Литвин. «Якби це питання залежало від Голови Верховної Ради, воно було б виконано», — підкреслив він, наголосивши, що нині це питання лежить у політичній площині.

Водночас Володимир Литвин запевнив, що докладе всіх зусиль, щоб виконати вимоги фракцій від опозиції. Так, він запропонував її представникам внести на розгляд парламенту постанову про заслуховування відповідної інформації від Генпрокурора і Уповноваженого з прав людини. Якщо ця постанова набере потрібні голоси — інформація звучатиме з трибуни Верховної Ради. 
 ТОЧКА ЗОРУ
Глава парламенту висловив переконання, що представники меншості мали б дотримуватися такого принципу: «Опозиція говорить, апелює, аргументує, закликає, застерігає, а ті, хто взяв на себе відповідальність і став більшістю, мають приймати рішення і нести солідарну відповідальність із владою».
Спілкуючись із журналістами, Володимир Литвин наголосив, що із медичних та правоохоронних установ не надійшло жодної інформації про факти побиття в парламенті у грудні. «Думаю, якщо передивитися цей відеоряд, говорити про побоїще не варто,— сказав він. — Хоча сутичка була надзвичайно гостра».
Окремо під час брифінгу зупинилися на земельному питанні. Володимир Литвин зауважив, що мораторій на продаж земель, згідно з ухваленими змінами, триватиме до січня 2012 року. А щоб його зняти, слід ухвалити ще два закони — про оцінку землі та ринок земель. Водночас глава парламенту погодився із висловом, що сьогодні під прикриттям мораторію «здійснюються тіньові оборудки щодо скупки землі». Тож, на переконання Володимира Литвина, з цього приводу варто не лише провести парламентські слухання, а й прийняти рішення про інвентаризацію всіх земель України для того, щоб було «чітко і зрозуміло для кожної людини по кожному населеному пункту, що відбувається із землею, на яких підставах». Усі незаконно придбані землі треба повернути назад, вважає Володимир Литвин.