Народний депутат України Олег Ляшко вимагає визнати неприпустимими розправи правоохоронних органів над учасниками  податкового майдану. Про це йдеться у відповідному проекті постанови Верховної Ради, зареєстрованому депутатом.

У проекті постанови пропонується звернутися до Президента України, щоб розглянути питання про відповідність займаним посадам осіб, котрі були причетні до підготовки Податкового кодексу, який і призвів до збурення в суспільстві й організації підприємцями податкового майдану. Генпрокуратурі пропонується провести перевірку дій працівників правоохоронних органів, які здійснюють затримання та арешт учасників Майдану-2, а Верховній Раді — заслухати звіт генпрокурора та міністра МВС щодо обґрунтованості таких дій правоохоронців.
«Позицію громадян України, які виступали проти прийняття цього драконівського документа, підтримав Президент Янукович, застосувавши вето до прийнятого парламентом Податкового кодексу, — зазначив Олег Ляшко під час свого сьогоднішнього виступу на погоджувальній раді Верховної Ради, — однак, незважаючи на це, правоохоронні органи під надуманими приводами розпочали затримання та арешти підприємців—організаторів Майдану-2».
Депутат нагадав, що кримінальні справи порушено проти восьми учасників акції, двоє з них сьогодні перебувають у слідчому ізоляторі.
«Зареєстрований мною проект постанови необхідно приймати якнайшвидше, — заявив Олег Ляшко, — однак на сьогоднішній погоджувальній раді питання про внесення його до порядку денного сесії Верховної Ради не було підтримано».
«Незважаючи на таку позицію учасників сьогоднішньої погоджувальної ради, я наполягатиму на якнайшвидшому розгляді цього документа, адже людей, які абсолютно конституційно відстоювали своє право на працю, продовжують сьогодні утримувати в ув’язненні».
Прес-служба народного депутата Олега ЛЯшка.