Футбол. Позавчора в столичному готелі «Інтерконтиненталь» мали відбутися загальні збори учасників української Прем’єр-ліги. Очікувалася участь у їх роботі президента ліги і всіх представників клубів головного українського дивізіону.
На збори прибули 14 представників від клубів ПЛ. Не доїхали посланці львівських «Карпат» і запорізького «Металурга». Із президентів клубів був присутній лише Вадим Рабинович, власник київського «Арсеналу». Кореспондентові «Голосу України» стало відомо, що головним питанням зборів було скликання позачергового конгресу ФФУ й включення на ньому до порядку денного питання про вотум недовіри президентові федерації Григорію Суркісу.
Переступивши поріг згаданого готелю, зустрів генерального директора ФК «Дніпро» Андрія Стеценка. Андрій Вікторович на ходу кинув мені: «Завершили збори, не розпочавши їх...»
Як з’ясувалося трохи пізніше, ті, котрі зібралися, не дочекалися президента Прем’єр-ліги Віталія Данілова. Кажуть, він у відрядженні.
Дещо ситуацію прояснив Вадим Рабинович, котрий, до речі, приїхав на збори одним із перших і збирався вирішувати серйозні питання. Розмовляв він із представниками ЗМІ відверто і темпераментно:
— Варто було терміново розшукати Віталія Данілова. Ми всі здивовані: де він? Чоловік призначає на 4 січня засідання президентів ПЛ і сам же на нього не приходить. Може, все-таки щось сталося, — сказав Вадим Зіновійович. — Вважаю, треба багато що змінювати у вітчизняному футболі — і почати треба з Прем’єр-ліги!..
Побачивши, що Данілова немає на зборах, представники «Динамо», «Арсеналу», «Кривбасу» та «Дніпра» вирішили піти. Хтось залишився, але за регламентом загальні збори не можуть відбутися, якщо на них присутні менше 12 членів УПЛ. Адже, крім того, не прибули представники «Карпат» і запорізького «Металурга».
Хочу звернутися до пана Данілова й сказати, що нехай він покине всі свої справи й зустрінеться з клубами. Я мав намір сьогодні обговорити ряд важливих питань, а нам роздали якісь папірці й сказали, що потрібно голосувати за порядок денний. Це несерйозно, — підбив підсумки власник «Арсеналу».
На запитання журналістів у холі готелю відповідав і перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко. Він зауважив, що проблеми в роботі ФФУ, зрозуміло, існують. Тому дуже хотілося б почути претензії і зауваження від представників клубів. Але і досягнень заперечити ніхто не зможе. «Адже рівень чемпіонату України росте з кожним роком, існує ліміт на легіонерів, отримано право на проведення Євро-2012, наша молодіжна збірна вийшла до фінальної частини Євро-2011, раніше юнацький колектив 19-річних став чемпіоном Європи. Можна наводити ще безліч позитивних прикладів».
Риску подіям підвів генеральний директор УПЛ Олександр Єфремов, котрий змушений був визнати, що збори завершилися безрезультатно, однак запевнив, що не за горами наступна зустріч учасників Прем’єр-ліги.