Учора у Вінниці поховали військового льотчика, майора запасу Сергія Дядечка — одного з восьми членів екіпажу Іл-76, який загинув під час авіакатастрофи у місті Карачі в Пакистані наприкінці 2010 року.
Тільки тепер тіло загиблого вінничанина, який був другим пілотом, доставили на Батьківщину. Тим само рейсом до Борисполя доправили тіла інших членів екіпажу — командира екіпажу Тараса Нижника, штурмана Олександра Шпунта, бортінженера Євгена Солоденка, бортрадиста Володимира Малого, техніків Віктора Корольова та В’ячеслава Арнаутова. Серед загиблих також російський бортоператор Олександр Ульянов.
До звільнення в запас у 2001-му Сергій Дядечко, випускник Вищого льотного училища, протягом двадцяти років служив у підрозділах Повітряних сил. Був помічником командира корабля у військово-транспортних авіаційних полках. Останні п’ять років служив у Вінниці в окремій авіаційній ескадрильї Генштабу Збройних сил України. Нагороджений відзнакою Міністерства оборони «За сприяння Збройним силам України».
— Коли Сергія обрали головою Спілки офіцерів, він здобув освіту юриста, — каже товариш Дядечка Олександр Литвинчук. — Це треба для того, щоб професійно захищати права офіцерів. Ми знайомі п’ятнадцять років. Стільки само товаришували. Разом служили, разом пішли у відставку, разом працювали у Спілці офіцерів. Він був справжнім другом і справжньою Людиною.
Останнє смс-повідомлення з двох слів «Привіт з Карачі» Сергій Дядечко надіслав дружині за годину до фатального вильоту. Сиротами залишилася двоє дітей льотчика — син і донька. Друзі кажуть, саме для них батько заробляв гроші в небі... Нехай земля буде пухом чудовій людині, як і всім загиблим у далекому від рідної землі карачинському рейсі.
 
Вінниця.