У будинках на кількох вулицях райцентру Сарата із кранів замість питної води ллється рідина специфічного коричневого кольору з різким запахом. Люди, які ризикнули використовувати цю воду для приготування їжі, відчули ознаки отруєння: нудоту, запаморочення, підвищення температури, ломоту в костях. Дехто був змушений звернутися по  медичну допомогу.
Зараз жителям вулиць, у будинки яких надходить неякісна вода, підвозять питну воду. А в найближчих магазинах розпродали всю бутильовану продукцію.
Начальник управління охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Михайло Бартко не підтвердив інформацію деяких ЗМІ про масове отруєння людей. За його словами, у лікарні перебували тільки три чоловіки. Співробітники санепідемстанції взяли воду на аналіз і дали припис комунальникам: воду кип’ятити й поки що вживати тільки для технічних потреб.
А тим часом у другому за кількістю населення місті області — Іллічевську — через аварію на водопроводі 15 годин у квартирах городян не було води. Нині проблему усунуто, і вода подається у звичайному режимі.