Учора Апеляційний суд Києва не задовольнив скаргу екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на рішення Печерського суду про застосування до нього запобіжного заходу в вигляді арешту на два місяці. Екс-міністр просив змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд, однак суд ухвалив залишити його під вартою. Таким чином, Ю. Луценко залишається у Лук’янівському СІЗО.
Як повідомляє УНІАН, Ю. Луценка у залі суду охороняли 11 правоохоронців. До залу засідань впустили народних депутатів України від «НУ—НС» та БЮТ. Підтримати лідера «Народної самооборони» прийшли лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, дружина Ю. Луценка та його старший син Олександр.
Колегія суддів Апеляційного суду Києва дозволила представникам п’яти телеканалів лише протягом 10 хвилин проводити зйомку розгляду апеляційної скарги екс-міністра внутрішніх справ, а потім журналістів «попросили» із зали. Відповідне рішення за клопотанням адвоката Ю. Луценка оголосив головуючий у суді Олександр Бець, незважаючи на те, що екс-міністр також просив суд дозволити представникам електронних ЗМІ бути присутніми в судовому залі під час надання ним пояснень.
На початку судового засідання адвокат Ю. Луценка передав суду клопотання від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Ніни Карпачової, в якому вона просить замінити екс-міністру запобіжний захід на не пов’язаний із триманням під вартою. Крім того, до матеріалів справи долучено клопотання за підписами 30 народних депутатів, які також просять суд звільнити Ю. Луценка під їх відповідальність — на поруки. Також суд задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури про приєднання до справи інтерв’ю народного депутата Геннадія Москаля, де політик вказує, що радив Ю. Луценку покинути країну, але той відмовився.
Під стінами Апеляційного суду зібралися прихильники політика, які вимагали його негайного звільнення з-під варти.
Адвокат екс-міністра Ігор Фомін у своєму виступі, зокрема, звернув увагу суду на кричущі порушення, допущені слідчими Генеральної прокуратури. На підставі викладених аргументів він просив суд замінити утримання під вартою на іншу санкцію, не пов’язану з арештом.
Під час перерви в судовому засіданні Юрій Луценко отримав змогу поспілкуватися із журналістами. Він наголосив, що не мав і не має наміру покидати Україну, але не виключив, що невдовзі йому можуть пред’явити нові обвинувачення. 
На суді Ю. Луценко заявив, що впродовж його арешту з ним не проводились жодні слідчі дії, що йому не надають для ознайомлення матеріали досудового слідства. Екс-посадовець підтвердив інформацію, яка з’явилася у деяких ЗМІ, про те, що йому пропонували виїхати за межі України, однак він «прийняв однозначне рішення залишитися».