Постанова Верховної Ради України

Заслухавши відповідно до частини третьої статті 18 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» представлену Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Карпачовою Н. І. спеціальну доповідь «Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини», Верховна Рада України постановляє:

1. Взяти до відома висновки і пропозиції, викладені у спеціальній доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини «Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини».

2. Опублікувати в газеті «Голос України» виступ Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини під час представлення спеціальної доповіді «Стан дотримання Україною європейських стандартів з прав і свобод людини».

3. Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України вжити подальших заходів щодо приведення національного законодавства в галузі прав і свобод людини у відповідність із європейськими стандартами та взятими Україною міжнародними зобов’язаннями, виконання рекомендацій Ради Європи, її моніторингових органів щодо України.

4. Кабінету Міністрів України з метою поглиблення правосвідомості населення України, активізації структур громадянського суспільства, підвищення відповідальності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб у забезпеченні прав і свобод людини вжити заходів щодо поширення інформації в українському суспільстві стосовно виконання Україною рекомендацій відповідних органів Ради Європи, рішень Європейського Суду з прав людини.

Голова Верховної Ради України В. ЛИТВИН.

м. Київ,

21 грудня 2010 року.

№ 2840-VІ.