У Новорічну ніч вдруге згорів так званий «походний храм» УПЦ Московського патріархату, встановлений впритул біля Катерининської церкви. Незважаючи на рішення Вищого адміністративного суду України від 22 травня 2008 року про законність передачі храму святої Катерини релігійній громаді УПЦ Київського патріархату, опоненти на чолі зі священиком і досі молилися поряд — у великому військовому наметі.

Як свідчать очевидці, «походний храм», у якому перебувало кілька прихожан, було облито займистою рідиною та підпалено. Молитовний намет вигорів повністю. Люди не постраждали.
В розслідуванні інциденту взяли участь слідчі групи під керівництвом начальника УМВС України в Чернігівській області полковника міліції Олександра Михайлика та начальника Чернігівського міськвідділу підполковника Олександра Алістратова. Порушено кримінальну справу за ст. 296 ч. 2 (хуліганство, скоєне групою осіб). Представники УПЦ Київського патріархату у своєму коментарі події висловлюють припущення: «а чи не є підпал провокацією, вчиненою за вказівкою з метою створити інформаційний привід для тверджень про «напади українських націоналістів»?
 
Чернігів.