Якщо опозиція конструктивно співробітничатиме з парламентською більшістю, то з боку Євросоюзу будуть здійснені реальні дії із запровадження для громадян України безвізового режиму. Про це заявив народний депутат, віце-президент ПАРЄ Іван Попеску, коментуючи підсумки 2010 року.
Депутат-регіонал упевнений у тому, що всі рекомендації Ради Європи, що стосуються України, буде виконано. При цьому він висловив сподівання, що «нові доповідачі вивчатимуть факти, а не емоції, з якими звертаються до Моніторингового комітету окремі представники опозиції.
На переконання Івана Попеску, у результаті перемоги Віктора Януковича на президентських виборах у країні досягнуто такої довгоочікуваної політичної стабільності, що відзначила й ПАРЄ у своїй жовтневій резолюції.
«Хочеться вірити, що в 2011 році, коли будуть розглядатися документи з виконання зобов’язань України перед Радою Європи, ми одержимо чіткий сигнал про завершення процедури моніторингу нашої країни», — цитує парламентарія прес-служба Партії регіонів.