Учора в Апеляційному суді міста Києва відбулося слухання скарги Юрія Луценка на рішення Печерського суду про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд 
на арешт.
Десь за годину до початку судового засідання під стінами суду зібралося понад тисячу прихильників Юрія Луценка. Причому не лише кияни, а й представники з регіонів. Тримаючи в руках плакати: «Руки геть від Луценка», «Твого сина, Україно, як Христа розпинають», «Юра, ми з тобою!», вони виступали проти політичних репресій.
Підтримати колишнього міністра свого уряду до суду прибула екс-прем’єр Юлія Тимошенко. У залі були присутні також народні депутати Олесь Доній, Тарас Стецьків, Юрій Стець, Сергій Підгорний, Юрій Гримчак, Юрій Гнаткевич, Андрій Павловський. Самого Ю. Луценка до суду не доставили, хоча він і звернувся з відповідним клопотанням. Екс-міністр мав намір особисто довести в суді, що у Генпрокуратури не було жодних вмотивованих підстав змінювати йому запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою.
Апеляційний суд міста Києва задовольнив прохання Ю. Луценка про особисту участь у судовому засіданні. У зв’язку з цим у розгляді справи оголошено перерву до 11.00 5 січня 2011 року.
Нагадаємо, колишній міністр внутрішніх справ був затриманий 26 грудня і Новий рік святкував у Лук’янівському СІЗО. Підтримати екс-головного міліціонера у новорічну ніч прийшли його дружина Ірина, син Олександр, родичі, соратники та просто друзі. Усього близько 40 чоловік, повідомила прес-служба «Народної самооборони». Щоправда, сам Юрій Луценко за дійством спостерігати не міг, адже вікна його камери виходять у двір СІЗО.