— Вибух був такий потужний, що будинок аж здригнувся, а ми всі перелякалися, й досі не можемо прийти до тями, — каже мешканка третього поверху п’ятиповерхового будинку у Тульчині на Вінниччині, де внаслідок вибуху газу постраждали двоє людей і зруйновано дві квартири. — Відчинила двері в коридор, а там полум’я. Повилітали шибки і рами не тільки в нашому, а й у сусідніх під’їздах. Зателефонувала пожежникам, то вони одразу приїхали і все загасили.

Епіцентр вибуху знаходився у квартирі на першому поверсі. «Після того, як я вимкнув котел опалення, включив мікрохвильову піч, щоб розігріти їжу, — каже 31-річний Віталій, син хазяйки квартири, де стався вибух. — А далі мене чимось оглушило, в очах потемніло...» Потерпілого з опіками і травмами доставили до районної лікарні, а наступного дня перевезли до опікового центру Вінницької обласної лікарні імені Пирогова. На лікарняному ліжку перебуває і 79-річний чоловік із сусідньої квартири.
— Причиною вибуху міг стати самовільний демонтаж газової плити, який було зроблено за кілька днів до цього, — каже заступник голови правління ВАТ «Вінницягаз» Володимир Баранов. — Якщо неправильно приєднати газопровід із запірним пристроєм, витоку газу не уникнути. На щастя, його концентрація виявилася не надто великою. Маємо очевидний приклад самовільного втручання абонентів у газові мережі.
За інформацією керівника прес-служби МНС у Вінницькій області Олександра Кутового, ліквідовували наслідки вибуху 87 людей і 15 одиниць спецтехніки. Уже встановлено, що зовнішні стіни і головні конструкції цегляного будинку не пошкоджено. Наступного дня газопостачання відновили у двох під’їздах. Без газу поки що залишаються сусіди в під’їзді, де стався вибух. Голова Тульчинської райдерж-адміністрації Анатолій Бузік повідомив кореспонденту «Голосу України», що влада виділить кошти на ремонт квартири 79-літнього пенсіонера. «У тому, що сталося, немає жодної вини цієї людини, — каже Анатолій Степанович. — Поки триває розслідування, використаємо гроші з резервного фонду, щоб відновити зруйновану стіну та відремонтувати пошкоджену квартиру».