Президент Луганського національного університету імені Тараса Шевченка народний депутат України Віталій Курило провів зустрічі у форматі «запитання-відповідь» зі студентами вузу. 
Результатом цих зустрічей, за словами самого керівника університету, стали не тільки відповіді на важливі для студентів запитання, а й поява нових завдань, які молодь поставила перед адміністрацією вузу. Президент ЛНУ зазначив, що в останні роки студенти почали набагато активніше брати участь у житті вузу: представники самоврядування входять до складу вченої ради, самостійно вирішують питання поселення в гуртожитки, беруть участь у прийнятті ключових рішень щодо розвитку навчального закладу в майбутньому. Якщо кілька років тому, коли починалася практика таких зустрічей, переважна більшість питань стосувалася побутових проблем, то сьогодні студентів цікавить не тільки хороше опалення, а й, наприклад, якість фонду наукової літератури в університетській бібліотеці, перспективи її поповнення. Проявляється інтерес до теми, пов’язаної з реформою вищої школи, і в цьому зв’язку до народного депутата, який працює в профільному комітеті Верховної Ради, надходить чимало запитань.
Віталій Курило відзначив, що цього року студентський актив виступив з низкою гарних пропозицій. Наприклад, студенти, захоплені наукою, запропонували ідею створення стипендіального фонду Луганського національного університету, що стане стимулюючим для тих, хто успішно займається науково-дослідною роботою. Причому, крім цікавої ідеї, запропонували також і джерела наповнення такого фонду. Загалом учасниками зустрічей стали близько тисячі студентів різних факультетів та інститутів ЛНУ.
 
Луганськ.