Протягом 2010 року на Прикарпатті введено в експлуатацію 219 об’єктів соціально-культурного та господарського призначення — школи, бібліотеки, клуби, дороги, мости, дитячі садочки, спортивні майданчики, ФАПи і т. д. «Я навіть не сподівався, що нам удасться стільки зробити», — зізнався голова ОДА Михайло Вишиванюк на прес-конференції, присвяченій підсумкам року. Список об’єктів надрукують в обласній газеті, щоб «кожен міг пересвідчитися, що це не брехня». Голова також задоволений, що область завершує рік без боргів із заробітної плати у бюджетній сфері та без боргів за енергоносії, а за рівнем виробництва продукції наближається до показників минулого року. «На наступний рік заплановано приріст виробництва продукції на 10%. І ми його досягнемо», — запевнив він.
Не обійшли Івано-Франківську область цьогоріч й інвестиції. Як зазначив Михайло Вишиванюк, уже підписано інвестиційних угод на 680 млн. доларів. «Це стільки, скільки було інвестовано в економіку області за всі роки незалежності, — підкреслив він. — А до кінця року ця сума сягне мільярда доларів».
Особливу увагу в році, що минає, було приділено вирішенню екологічних проблем Калуша, що, як відомо, оголошено зоною екологічного лиха. Завершено роботи з консервації шлакосховища. Добудовано західний борт Домбровського кар’єру, що унеможливить просочування розсолів у річку. На завершенні будівництво розсолопроводу з хвостосховища №1 у Домбровський кар’єр. Загалом виконано робіт на 84 млн. грн. Крім того, держава виділила місту 49 млн. грн. для придбання медичного обладнання. За словами голови, медичні заклади Калуша тепер оснащені як західноєвропейські клініки, а то й краще. З калуського полігона за межі області та України також вивезено 8,5 тис. тонн гексахлорбензолу. «Ця робота триватиме і в наступному році», — зазначив голова.
Прогноз Михайла Вишиванюка на 2011 рік оптимістичний: «Жити стане легше, жити стане краще». «Якщо цей рік був дуже критичним для бюджету, то у 2011-му піде різкий підйом економіки», — переконаний голова. Очільник області також поділився з журналістами своєю найбільшою мрією — перетворити Прикарпаття на писанковий край. «Поки ноги мене носитимуть, буду це робити», — сказав голова.
 
Івано-Франківськ.