Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко перебуває в Лук’янівському СІЗО у тримісній камері, де утримуються ще двоє колишніх працівників правоохоронних органів — прокурор з Макіївки і працівник кадрового управління столичної міліції. Як передає УНІАН, про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова під час зустрічі з групою народних депутатів від фракцій «Наша Україна — Народна самооборона» та БЮТ-«Батьківщина», які передали їй звернення із закликом посприяти звільненню екс-міністра.
За словами Н. Карпачової, Ю. Луценко заявив їй, що вважає свою справу виключно політичною. Омбудсман під час бесіди з Ю. Луценком запропонувала йому написати офіційну заяву про надання можливості разом з адвокатом бути присутнім у суді під час розгляду його апеляційної скарги стосовно арешту. Водночас, зауважила Н. Карпачова, Ю. Луценко наголосив, що якщо йому не вдасться знайти правди в Україні, то він звернеться до Європейського суду з прав людини.
Почувається заарештований екс-міністр, повідомила Омбудсман, нормально: «Стан — здоровий. Тримається нормально. Настрій, як зазвичай, — з гумором, навіть два анекдоти розповів». У камері, де утримується Ю. Луценко, з її слів, достатньо освітлення, повітря — свіже, є телевізор. Хоча в ізоляторі СБУ, вважає екс-міністр, були кращі умови і, з огляду на статус екс-міністра, має намір клопотати про переведення до ізолятора СБУ.
 Тим часом...
Учора Юрія Луценка було доставлено з Лук’янівського СІЗО до Головного слідчого управління ГПУ, і йому пред’явлено нове звинувачення, повідомляє прес-служба «Народної самооборони». За словами адвоката Ю. Луценка Ігоря Фоміна, із справи по отруєнню екс-президента Віктора Ющенка виділено окремий епізод, по якому порушено кримінальну справу і Юрію Луценку пред’явлено звинувачення за ст. 364 ч. 3 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем вчинені працівником правоохоронного органу», яке карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. У прес-службі Генпрокуратури цю інформацію не коментують, стверджуючи, що, оскільки екс-міністра заарештовано, «ведуться нормальні слідчі дії».