Традиційна щотижнева прес-конференція голови Рівненської ОДА Сергія Рибачка замість понеділка, як зазвичай, відбулася у середу. Керівник області пояснив це тим, що у понеділок надійшов дзвінок про нібито замінування приміщення ОДА та облради. Відтак відповідні служби перевіряли правдивість повідомлення, для чого працюючі у будівлі №1 на майдані Просвіти були евакуйовані. Справжньою несподіванкою для журналістів стали слова С. Рибачка про те, що, як з’ясувалось, про замінування повідомили з Луганської області — із зони, яку контролюють терористи.

Голова ОДА розповів про те, як допомагають мешканцям міста Костополя, садиби яких постраждали внаслідок смерчу 22 вересня. Сума збитків, завданих стихією, — 1,2 мільйона гривень. З міського та районного бюджетів для допомоги постраждалим (а це близько ста господарств) виділено відповідно 220 та 200 тисяч гривень. Питання про виділення на ці цілі ще 800 тисяч гривень з обласного бюджету вирішуватимуть на сесії Рівненської обласної ради 26 вересня.

Керівник Рівненщини торкнувся ще низки злободенних питань, зокрема, забезпечення бійців батальйону «Горинь», які нині в зоні АТО, теплими речами, тепловізорами, технікою тощо.

Дуже складним, на його думку, буде нинішній опалювальний сезон і для населення області — це пов’язано з проблемою з постачанням газу. 

Відтак Сергій Рибачок наголосив на необхідності економити, переходити на місцеві альтернативні види палива. У цьому році відповідно до фінансування з державного бюджету в області на альтернативні види палива планують перевести ще 43 котельні.

Рівне.