У новорічну ніч кияни почують перший бій нового... «Біг-Бена» — годинника на даху будинку Федерації профспілок України, що на Хрещатику.
Тут нині закінчуються роботи із заміни годинника, який без капітального ремонту «прослужив» 30 років. Нині механізм з 14 тисячами лампочок замінюють чотири рідкокристалічні табло вартістю 2 млн. грн. Двічі на добу — опівдні й опівночі — з оновленого годинника лунатиме Державний гімн України. А щогодини — неофіційний гімн міста: пісня Дмитра Луценка та Ігоря Шамо «Як тебе не любити, Києве мій».
А от «Київський вальс» («Знову цвітуть каштани») можна буде почути лише під час свят. Але це ще не все: відтепер годинник вітатиме городян зі святами, транслюватиме освідчення в коханні. Він навіть буде спроможний зробити це вашим голосом! Вартість такої послуги ще не визначена, але ймовірно, що вона становитиме кількасот гривень за повідомлення.
Екран транслюватиме також новини, анонси газет, погоду. Зміни стануться і в прогнозуванні погоди та часу. Якщо досі їх брали лише з датчиків температури, встановлених на Будинку профспілок, то тепер — з Інтернет-сайтів погоди. А час, який показуватиме «Біг-Бен», посекундно звірятимуть з еталоном точного часу, що встановлений у Харкові. Досі це робилося щохвилини.
І управляти годинником тепер простіше: якщо раніше в Будинку профспілок було відведено кілька кімнат для апаратури, то тепер — лише одна серверна, оскільки управління здійснюватиметься через Інтернет з будь-якої точки.