Учора в редакції «Голосу України» відбулася зустріч і онлайн-конференція з одним із найяскравіших українських політиків, народним депутатом шостого і сьомого скликань, екс-секретарем РНБО, представником «Народного фронту» Андрієм Парубієм. Тему розмови окреслено в рамках започаткованого проекту нашої газети «Про найважливіше з гостем редакції».

Власне, жодних рамок не було. І журналістів «Голосу», і наших читачів, які долучилися до онлайн-конференції, цікавила позиція Андрія Парубія з приводу найрізноманітніших питань: від того, з ким у майбутньому парламенті «Народний фронт» (у разі його перемоги на жовтневих виборах) блокуватиметься для обстоювання національних інтересів, до ефективних методів зміцнення безпеки держави в усіх напрямах — військовому, енергетичному, економічному, інформаційному.

Гість здебільшого не уникав не зовсім зручних запитань, хоча й попередив, що різні рецепти розв’язання актуальних проблем не можуть бути яблуком розбрату між учорашніми соратниками на Майдані. В умовах зовнішньої агресії, як свідчить історія українських визвольних змагань, — це злочин і найкоротший шлях до поразок. Ми ж повинні перемогти в цій війні, як перемогли в Революції гідності. Й неодмінно переможемо. На що опирається цей оптимізм, читайте в повному викладі зустрічі з Андрієм Парубієм в одному з найближчих номерів «Голосу України».