Протягом місяця вартість продуктів харчування та безалкогольних напоїв знову збільшилась. При цьому суттєво (на 8—12 відсотків) подорожчали пластівці вівсяні, молоко, маргарин, сметана. Не вдалося стримати ціни на олію, цукор, йогурт, яйця, пшоно, сири. Тепер вони коштуватимуть на 2,5—7,5 відсотка більше. Не оминули ці ж тенденції і такі продукти, як рис, борошно, печиво, молоко згущене, соки фруктово-ягідні, кондитерські вироби з борошна, крупи перлові, ячні, манну, масло вершкове, макаронні вироби, шоколад, мед. У цьому переліку переважна більшість тих продуктів, які складають щоденний раціон харчування. Тож подорожчання продуктового кошика для багатьох родин стало неприємною реальністю.
Зате зменшення вартості риби, м’яса і м’ясопродуктів, сала та тваринних жирів багато хто пов’язує із передріздвяним постом. Утім, на ринках прогнозують, що така тенденція зберігатиметься недовго. Адже традиційно новорічні, а за ними й різдвяні закупки суттєво впливають на зростання цін. Стрибок, який відбувається о цій порі, пізніше так і не вдається знизити.
Окрім зростання вартості харчів, статистика зафіксувала збільшення тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Це пов’язують насамперед із подорожчанням кам’яного вугілля.
А от у сфері охорони здоров’я чергове зростання цін знову зумовлене подорожчанням фармацевтичної продукції.