На міських ринках області вже в листопаді порівняно із жовтнем загалом ціни зросли майже на 4 відсотки (а проти листопада минулого року — більш як на 14, у тому числі, на продукти рослинництва — на 43,2, тваринництва — на 2,6). Зростання здебільшого відбулося за рахунок подорожчання овочів (на 16,3 відсотка) та олії (на 5,1). Більше стали правити й за молочну продукцію (її вартість зросла на 8,6 відсотка) та за птицю (на 3,6). Водночас трішки подешевшали яйця і мед.
Як видно з інформації Головного управління статистики у Дніпропетровській області, найдешевші олію, яловичину, сало, яйця купували а Дніпропетровську; бобові, картоплю, цибулю ріпчасту, буряки, моркву, яблука, свинину, курей, гусей, молоко, масло вершкове, рибу, сир і сметану — в Кривому Розі, а свіжу капусту, часник та мед — у Павлограді. Водночас молоко й бобові на ринках обласного центру продавали дорожче, ніж у Кіровограді, Харкові, Донецьку, Запоріжжі та Луганську. Натомість свіжі огірки були найдешевші в нас.
Подорожчали алкогольні напої (що цілком зрозуміло), тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива (це підвищення пояснюють діючою в області диференційованою оплатою за центральне опалення), фармацевтична продукція (зими без застуди не буває), послуги автодорожнього пасажирського транспорту (через бензин).
А от путівку в санаторій можна купити дешевше.