Евакуювали через пожежу під землею

Пожежа на горизонті 987 метрів сталася на шахті «Бутівська» ДП «Макіїввугілля». У момент аварії під землею перебували 259 гірників, які вийшли на поверхню неушкодженими. Жертв і потерпілих немає.
А напередодні на-гора екстрено піднімали 257 робітників донецької шахти імені Абакумова. Причина — несправність вентилятора головного провітрювання. За попередніми даними, вентилятор зупинився через відключення електроенергії.
Університет залишатиметься без ректора щонайменше місяць
У Київському окружному адміністративному суді пройшло попереднє засідання за позовом професора Олександра Користіна, який оскаржив вибори ректора Донецького національного університету. На думку позивача, його кандидатура протизаконно не була представлена у списку претендентів. Прийнявши позов, суд заборонив МОН підписувати контракт із переможцем виборів Юрієм Лисенком.
Під час попереднього слухання відповідач — Міністерство освіти, науки, молоді і спорту — заявило про клопотання залучити як третю особу в. о. ректора Петра Єгорова. Суд задовольнив клопотання і призначив наступне засідання на 25 січня 2011 року. Тож найбільший донецький вуз залишатиметься без ректора ще місяць.