Кияни знову захищають мітингами столицю від забудови. Цими вихідними одразу кілька громадських організацій виступали проти незаконних, на їх погляд, будівництв. Удруге за минулий тиждень у столиці мітингували проти зведення офісно-торговельного центру над станцією метро «Театральна». 
Цього разу під зеленим парканом зібралося до сотні людей. Учасники акції намагалися вручити будівельникам припис Головного управління охорони культурної спадщини. За словами Ігора Луценка, представника руху «Збережи старий Київ», у документі є вимога негайно призупинити будь-які будівельні роботи. Проте, скільки не стукали люди у зелену огорожу — їм ніхто не «відчинив».  Мітингувальники, мабуть, обурені хамством, спробували силоміць прорватися, але правоохоронці завадили зламати паркан. Останній після завершення мітингу недорахувався всього кількох дощок і таблички з інформацією про будівництво. Усе це «добро» учасники акції принесли під двері будівлі КМДА. Тепер громадськість чекає дій від влади. Адже, як уже неодноразово заявлялося, будівництво кількаповерхового центру над станцією метро активісти громадських організацій називають небезпечним. І не виключають, що воно може закінчитися трагедією. Тим часом в іншому районі столиці кияни мітингували за збереження парків та скверів. «Спілка порятунку Голосіїва» в останнє виступала проти забудови парку Либідський та скверу Лисогірський... церквами. 
— Ми з 5 червня цього року розпочали свій шестимісячний пікет: щонеділі проводили мітинги на порятунок цих місць. Паралельно із цим писали листи вищим посадовим особам держави і представникам духівництва. Але звідусіль отримували тільки відписки. Цієї неділі у нас був останній пікет. Думаю, зробимо невеличку перерву, а потім почнемо «працювати» із державними органами, — каже Михайло Михалко, голова «Спілки порятунку Голосіїва», і переконує: мовляв, навіть якщо не вдасться відстояти ці парк та сквер, то, можливо, хоч інші об’єкти врятуються: — Ми підрахували, що по всій столиці зараз є близько 22 парків та скверів, на місці яких хочуть побудувати церкви. Між тим уже сьогодні має відбутися черговий «бій» громадськості за обличчя міста. Цього разу на кону стоїть озеро Небреж, що на Осокорках. Як анонсують організатори, протест проходитиме біля стін Дарницького райсуду, в якому вирішуватиметься доля цього водоймища. Останнє, переконують небайдужі, нині фактично є районним сміттєзвалищем. Ще у 2007 році тамтешні мешканці через суд та неодноразові акції протесту намагалися припинити завезення сміття на озеро. Вимушені це робити і три роки потому.